+44(0) 1234 567 890 info@domainname.com

29 Eylül 2013 Pazar

Samsung'un mobil işlemcisi 64-Bit oluyor

16:53

Share it Please
Samung, Exynos, 64 bit, işlemci, mobil, android
Apple'ın 64 bit destekleyen işlemciye sahip yeni iPhone 5S'inden sonra Android cephesi de atağa geçmişti. Samsung da, iPhone 5S tanıtımından sadece 2 gün sonra, 64-bit işlemci geliştirdiğini duyurmuştu. Koreli dev, şimdi de 64-bit Exynos işlemcisinin geliştirilme sürecinin final aşamasına ulaştığını ilan etti.
Samsung, aynı zamanda Apple'ın yeni iPhone'larında kullanılan 64-bit işlemcisini de üretiyor. Ancak henüz Android telefonlar için 64-bit işlemci üretmemişti. Bu yeni gelişmeyle birlikte artık Android telefonlarda da 64-bit işlemciler kullanılabilecek.
Samsung'un resmi duyurusuna göre sadece akıllı telefonlarda değil, tabletlerde de 64-bit işlemciler kullanılabilecek. İşlemciler sekiz çekirdekli olacak ve dört çekirdeği Cortex-A57çekirdeğinden oluşacak. Bu dört çekirdek sadece çok yüksek performans ihtiyacında devreye girecek. Diğer dört çekirdek ise enerji tasarruflu Cortex-A53 çekirdekleri olacak. Bu çekirdekler de telefon yüksek performans istemeyen işlemler yürütürken devrede olacak.Yüksek performans ihtiyacı anında ise sekiz çekirdek de çalışıyor olacak.

0 yorum:

Yorum Gönder