+44(0) 1234 567 890 info@domainname.com

12 Şubat 2013 Salı

Cep telefonuyla çalışan uydu!

19:48

Share it Please


Cep telefonuyla çalışan ilk uydu hazır! - Android'in girmediği bir orası kalmıştı, sonunda oraya da girdi. Hem de bir Nexus One ile birlikte!





İngiliz araştırmacılarından oluşan bir takımın meydana getirdiği STRaND-1, yaklaşık 4.3 kg ağırlığında, 30 santimetre uzunluğunda bir küp uydu. Şu sıralarda son testleri yapılan STRaND-1,25 Şubat'ta Sriharikota, Hindistan'dan uzaya gönderilecek. İngiltere'nin ilk küp uydusu olan STRaND-1, sadece üç ayda bir araya getirilip test edildi.

Surrey Satellite Technology Limited Bilim Başkanı Doug Liddle, takımlarından böyle standart dışı bir işi bilerek istediklerini söylüyor. Uydunun merkezinde Android ile çalışan bir Google Nexus One bulunuyor. Takıma göre akıllı cepler, bu iş için gereken araçların çoğuna sahipler: kameralar, radyo bağlantıları, ivmeölçerler, yüksek performanslı işlemciler - "güneş panelleri ve itici güç dışında neredeyse her şey".

STRaND-1'in ilk görevi, deneysel bazı uygulamalar ile çeşitli veriler toplamak olacak. SCC tarafından geliştirilen Linux tabanlı yüksek hızlı CubeSat bilgisayarı ise uyduyu çalıştıracak. Takım, ikinci aşama sırasında uydunun yörünge-içi işlemlerini akıllı cebe aktarmayı planlıyor.

Takım, her şeyin yolunda gitme ihtimalinin yüksek olduğunu, ancak bazı riskler almadan gerçek tasarım devrimleri veya yenilikler ortaya çıkmayacağını vurguluyor. Takıma göre STRaND, tam da bunu yapmaya izin veriyor.

0 yorum:

Yorum Gönder